Vaasa Facilita markkinoi ja kehittää seudun yritysalueita

Vaasa Airport Park

Vaasa Airport Park sijaitsee Vaasan lentoaseman ja eteläisen sisääntulotien vieressä. Alueelle on rakennettu toimitilaa lähes 150 000 m2. Vaasa Airport Park tarjoaa työpaikan yli 4000 ihmiselle, joista monet työskentelevät Pohjoismaiden suurimman energiakeskittymän yrityksissä.

  • Työntekijöitä noin 4000
  • Alueella toimivia yrityksiä: Wärtsilä Finland Oy, Danfoss (Vacon), VEO, The Switch, Fujitsu, VAMP, Wapice, Vestas, Teknologiakeskus Merinova sekä lukuisia energiakeskittymän alihankkijayrityksiä.

Vaasa Science Park

Palosaaren kampusalueella toimii suurimpina Vaasan yliopisto, suomen- ja ruotsinkieliset ammattikorkeakoulut, Technobothnia-  ja VEBIC tutkimuslaboratoriot sekä Länsi-Suomen muotoilukeskus MUOVA.

Alueen suurin kiinteistöomistaja Merikampus Oy hallinnoi erityisesti Vaasan Yliopiston käytössä olevia tiloja. Yritystoimitiloja alueella tarjoaa mm. Palosaaren Yrityskeskus Oy, jonka tiloissa toimii runsaat sata yritystä.

  • Työntekijöitä yrityksissä noin 200
  • Alueella toimivat kiinteistötoimijat: Merikampus, PYK, VP Facilities

NLC Vaasa / GigaVaasa -alue

Voimakkaassa kehitys- ja panostusvaiheessa oleva NLC Vaasa/GigaVaasa -alue tarjoaa yrityksille ykkösluokan sijoittumispaikan Vaasan eteläisen moottoritien, rautatien ja lentokentän solmukohdassa. Alue on yhtenäinen, satojen hehtaarien kokoinen alue, joka soveltuu erittäin hyvin mm. akkutehdashankkeille.

  • Alueella jo toimivia yrityksiä: Schenker, Kaukokiito

Strömberg Park

1940-luvulla perustettu Strömberg Park on yksi Suomen merkittävimmistä teollisuus- ja teknologiapuistoista. Se on myös toimitiloiltaan Vaasan suurin yrityspuisto, jossa on tuotanto- ja toimistotilaa yhteensä noin 250 000 m2. Työntekijöitä alueella on yli 3000, joista noin 2/3 ABB:n palveluksessa. ABB:n viime vuosien panostukset nykyaikaisten monitilaympäristöjen luomiseen ovat olleet erittäin merkittäviä (yli 20 milj. €).

  • Maanomistaja ABB
  • Työntekijöitä yli 3000