CJ0B2009

Vaasa Facilita Oy Ab kaupungin uuden konsernin emoyhtiön nimeksi

Palosaaren Yrityskeskus-tytäryhtiö jatkaa kiinteistöliiketoimintaa samalla tiimillä

Vaasan kaupunki päätti keväällä 2021 perustaa uuden konsernin, jonka tavoitteena on kehittää ja markkinoida nykyisiä yritystoimitilakiinteistöjään sekä toimia aktiivisena yritysalueiden ja toiminta-ympäristöjen kehittäjänä ja markkinoijana, myös yhteistyössä Vaasan kaupungin ja seudun kehittäjä-organisaatioiden kanssa.

Konsernin muodostaminen on edennyt seuraaviin vaiheisiin ja Palosaaren Yrityskeskus Oy:n kiinteistöliiketoiminta siirrettiin 15.2.2022 tapahtuneessa liikkeenluovutuksessa uudelle tytäryhtiölle. Sekä emoyhtiön että uuden tytäryhtiön nimet rekisteröitiin kaupparekisteriin 23.2.2022.  Palosaaren Yrityskeskus Oy:n Y-tunnuksen vaihtuminen on järjestelyjen merkittävin muutos asiakkaille, palvelutuottajille sekä muille yhteistyökumppaneille.

Järjestelyt on pyritty toteuttamaan mahdollisimman vähin häiriöin yhtiön asiakkaille ja muille yhteistyö-kumppaneille.

”Tavoitteena on entisestään parantaa palvelujen laatua ja varmistaa, että Palosaarelta löytyy edelleen asianmukaisia mm. pk-yrityksille soveliaita tiloja”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Markku Rautonen tytäryhtiö Palosaaren Yrityskeskus Oy:stä.

Konsernin muodostumisen seuraavana vaiheena on mm. Vaasa Parks Oy Ab:n Vaasan kaupungin omistamien osakkeiden luovutus Vaasa Facilita Oy Ab:lle.  Samalla myös Futura I-IV-kokonaisuus siirtyy osaksi konsernin toimintoja.

Vaasan kaupungin omistajaohjauksen johtaja Jan Finnen mukaan kaupunginhallitus käsittelee kolmen yhtiön osakekaupat kokouksessaan 7.3.2022. Osakeluovutukset noudattavat kaupunginvaltuuston viime keväistä päätöstä.

Emoyhtiön uuden nimen määrittelyssä haettiin laajasti useilla kielillä toimivaa nimeä. 

Yhtiön uudeksi nimeksi löytyi mm. Invest in Vaasa- ja GigaVaasa-työssä palveluhalukkuutta viestivää nimeä siten, että se ei olisi ihan vieras myöskään kiinteistöliiketoiminnalle. Facilita-muoto löytyy espanjan ja portugalin kielistä ja sen suomennos on helpottaa”, toteaa toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.  

Lisätietoja:
Markku Rautonen
p. 040 525 5527
morautonen@gmail.com

Jan Finne
p. 040 568 3400
jan.finne@vaasa.fi


Ulla Mäki-Lohiluoma
p. 040 573 3004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Lisää samasta aiheesta