EnergyVasa-12

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.

Lähes kaksikymmentä EnergyVaasa -klusterin yritystä ja organisaatiota ovat yhteistyössä mahdollistaneet sen, että stipendejä jaetaan seuraavan viiden vuoden ajan oppilaille, jotka ovat eri tavoin ansioituneet matematiikan tai luonnontieteiden opinnoissa. Tänä keväänä jaetaan yhteensä sata stipendiä Mustasaaren ja Vaasan 3. ja 7. vuosiluokkien oppilaille.

EnergyVaasa Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson pitää stipendiä tärkeänä osana Vaasan seudun energia-alan edelläkävijäaseman ylläpitämiseksi tehtävää työtä:

– Stipendeillä haluamme kannustaa alueen lapsia ja nuoria, jotka ovat kiinnostuneita matematiikasta ja luonnontieteistä panostamaan opintoihin, koska tämä osaaminen avaa lähes loputtomat tulevaisuuden mahdollisuudet energia- ja energiatekniikan alalla. Toivomme, että stipendit toimivat pienenä porkkanana ja luovat kasvualustan klusterin yritysten tarvitsemalle osaamiselle sekä nyt ja tulevaisuudessa, Jansson korostaa.

Stipendit jaetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Teknologiakeskus Merinovan, Pohjanmaan kauppakamarin, Vaasa Facilitan, Ethan, Danfossin, Vaasan Sähkön, CoE:n, Wärtsilän, Hitachi Energyn, VEO:n, Wapicen, ABB:n, Rakennusteollisuus Pohjanmaan Piirin, Arqtecin, Viexpon, Westenergyn yhteistyönä.

EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri, johon kuuluvat yritykset kehittävät kestäviä, päästöjä vähentäviä ja energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. EnergyVaasaan kuuluu yli 180 yritystä, joissa on yhteensä yli 13 000 työntekijää.

Lähdeteksti: VASEK

Lisää samasta aiheesta